Archive for februarie, 2009

“Bal Mascat de Ziua Îndrăgostiţiilor”

miercuri, februarie 18th, 2009

“Hai să ducem tradiţia mai departe – hai să facem un bal de ziua îndragostiţiilor ca anu’ trecut”.

Aşa am şi făcut!

Am mers  să vorbim cu d-nul Gabriel Popa care a avut mărinimia de a ne asculta dar şi de a ne ajuta finanţându-ne această acţiune.

Am vorbit cu consiliul elevilor de la Grupul Şcolar “Nicolas Olahus” şi le-am propus să organizăm această acţiune pentru elevi. Au fost de acord….şi de atunci munca a început.

Ne-am întâlnit de câteva ori pentru a discuta..ce vom face…ce program artistic vom oferi elevilor..ce trupă aducem..ce temă va avea balul….ş.a.m.d.

Ideile ne-au venit ca într-o clipire… data balului am hotărât să fie de 13 februarie iar ora a fost 19:00 iar locaţia a fost Restaurantul “Mioriţa”.

Tema balului a fost “Cupluri celebre”, ne-am gândit la 3 probe pt concurenţi: declaraţie de dragoste cu cuvinte şoade, întrebări îndrăzneţe din viaţa de cuplu şi proba de dans.Au fost 5 cupluri care au participat: fam Flinstone, fam Victoria si David Beckham, fam. Addams, si cuplul din telenovela Inimă de ţigan- State si Flăcărica.

L-am rugat pe colegul nostru, Marian Cătălin să ne încânte cu melodii din repertoriul lui. Am reuşit să-i aducem pe cei de la Fără Zahăr-acest lucru a fost posibil cu ajutorul d-nului Gabriel Popa care a vorbit cu ei, am avut chiar şi o prezentare de blugi de la Slap Jeans.

Ziua cea mare sosise, programul era bine stabilit, premile erau cumpărate, diplomele erau făcute, juriul sosise -am avut plăcerea de a avea prezenţi printre noi pe d-şoara Camelia Spătaru, fostul purtător de cuvânt a d-nului Premier Tăriceanu...aşteptam doar elevii…era ora 19,00 şi am dat drumul elevilor înăuntru iar spectacolul a început.

Tot programul a decurs conform desfăşurătorului…chiar mai bine..elevii s-au distrat…. cuplul câştigător a fost fam. Flinstone care au câştigat doua aparate foto, acţiunea a ieşit foarte bine ceea ce ne-a făcut pe noi organizatorii fericiţi!

PS: Pozele vorbesc de la sine! :) Pozele au fost făcute de colegul nostru Lula Zudor Dragoş.

Proiecte în derulare…

vineri, februarie 6th, 2009

Vor urma :) :

-luna aprilie:   “Cea mai hazlie glumă”

-luna  mai:        “Elevul anului şcolar 2008-2009″

Acţiune în care vom alege “cel mai… cel…” elev din acest an şcolar, analizând toţi elevii buni la toate disciplinile, cei care s-au implicat în acţiuni extra-şcolare..ş.a.m.d…alegându-l pe cel mai bun!

“Cea mai frumoasă scrisoare pentru Moş Crăciun” “Cea mai frumos împodobită clasă de Crăciun”

vineri, februarie 6th, 2009

Pentru luna decembrie, Consiliul Elevilor a  organizat cele două concursuri devenite tradiţie la noi în liceu: “Cea mai frumoasă scrisoare pentru Moş Crăciun” şi “Cea mai frumos împodobită clasă de Crăciun”, o acţiune în care s-au implicat toate clasele din liceu,  elevii au fost încântaţi, ne-am bucurat împreună de venirea sărbătorilor de Crăciun, decorând sălile de clasă în spiritul Crăciunului…dar şi trimiterea mult aşteptatei scrisori pentru Moş Crăciun!

Câştigătorii au fost:

1.”Cea mai frumoasă scrisoare pentru Moş Crăciun”:

-Pilţ Patricia

-Cădariu Noemi

2.”Cea mai frumoasă clasă împodobită de Craciun”:

- A  XI-a B

-A XI-a D

-A VI-a B

Menţiuni:

-A XII-a A

-A V-a A

-A VI-a B

Consiliul elevilor al Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu” participă la “Ziua Recoltei” !

vineri, februarie 6th, 2009

Consiliul elevilor al Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu”

participă la “Ziua Recoltei”


Articol preluat din revista Măiastra,

revistă de cultură a

Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu” Orăştie


Pe data de 1 octombrie am primit o invitaţie din partea Casei de Cultură Alexandru Grozuţă” Orăştie de a participa la „Ziua Recoltei”.

Consiliul elevilor a fost „pe fază şi astfel am început pregătirile. Am vorbit cu profesorii noştri, am primit undă verde pentru a participa şi abia acum începea bătălia. Am cerut ajutorul d-nei profesoare Coneac Nadina , care ne-a oferit o mână de ajutor, cu desene ale elevilor dar şi cu sculpturi-figurine din dovleci şi legume.

Am rugat elevii să ne ajute cu ce aveau ei pe acasă, cu cartofi,dovleci,porumb,vinete,nuci,ardei,mere,pere,struguri, castane si frunze uscate, legume şi fructe de toamnă pe care le-am aranjat în corfe aduse de la bunici.

Am rugat-o pe d-na directoare să ne ajute cu transportul kilogramelor de fructe şi legume, a sculpturilor-figurine care treceau, spre surprinderea noastră, de numărul de 30, cu mulţi ştiuleţi de porumb, cu plase întregi de frunze uscate şi castane din parc.

Ziua Recoltei avea să ţină loc în Piaţa Cetăţii pe data de 4 octombrie 2008.

Ziua venise, iar consiliul elevilor dis-de-dimineaţă, chiar de la ora 09:00, ne-am întâlnit în faţa colegiului cu toţii, împreună cu d-na prof Coneac.

Am început să mutăm obiectele pe care le strânseserăm de la elevi şi să le punem în camion. Am fost plăcut surprinsă să văd că am avut destul de multe lucruri aduse de la elevi(ne-a luat ceva timp să le punem în camion ).

După o oră strigam “Prezenţi la momentul împărţirii locurilor pentru stand. Ne-am luat locul, şi am început să ne aranjăm standul cu tot ce aveam, cu tot ce primiserăm de la elevi, tot era expus în expoziţie.

…După terminarea standului, apar emoţiile, apare şi juriul, ne prezentăm, noi, standul, Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu,primim păreri care ne bucură, facem poze de grup, mulţumim juriului şi gata??????

Nu era gata, a trebuit să aşteptăm premierea…aşteptăm, aşteptăm până când îl zăresc pe d-nul Eugen Pistol, sus pe scenă făcând linişte, dorind să înceapă premierea.

Ei… ghiciţi???

Am primit locul I!

Am mers, am luat diploma dar am luat şi plicul, am primit felicitări şi am mulţumit.

Consiliul elevilor a avut astfel prima acţiune pe anul şcolar 2008-2009, o acţiune care a avut succes şi a ieşit bine !